Посівні площі кукурудзи збільшуватимуться — думка

Помірний посівний потенціал кукурудзи ще не вичерпаний і площі під цю культуру помірно збільшуватимуться до рівня 6-7 млн ​​га.

Такою думкою поділився міністр агрополітики України Роман Лещенко у своєму блозі на AgroPolit.com, підготовленому на основі лекцій для курсу «Цариця полів» від освітньої платформи «Культиварій», де Лещенко виступив у ролі спікера.

«Я не думаю, що під кукурудзу потрібно використовувати більше угідь, адже існує ще питання сівозміни та дотримання технології. Безперечно, у нас досі є аграрії, які протягом 10 років працюють кукурудзою по кукурудзі. Вони мають власну технологічну карту для цього процесу, однак середньостатистичний український аграрій сіє кукурудзу 2-3 роки, а потім запускає в ротацію сівозміну, щоб забезпечити відновлення ґрунту та стабільний рівень урожайності в майбутньому», — розповів Лещенко.

Він зазначив, що в Україні працюють сільгоспвиробники, які 20 років сіють кукурудзу та отримують добрі результати, завдяки технології.

Нагадаємо, що українські аграрії у середньому збирають 7 т кукурудзи з 1 га. У Німеччині та Франції врожайність зернової на сьогодні досягає 10 т/га, що на 42% більше за український показник.