Держекоінспекція підтвердила забруднення повітря елеватором на Волині

Державна екологічна інспекція у Волинській області провела позапланову перевірку роботи Іваничівського елеватора «П'ятидні» у відповідь на звернення мешканців селища. Відомство встановило, що підприємство порушує природоохоронне законодавство та забруднює повітря.

Про це повідомило видання «БУГ».

«Встановлено, що елеватор «П'ятидні» експлуатує стаціонарні джерела викидів забруднюючих речовин у повітря із порушенням вимог Закону України «Про охорону атмосферного повітря», — зазначено у звіті Держекоінспекції.

За виявленими порушеннями посадових осіб підприємства притягнули до відповідальності за ч.2 ст.79 Кодексу України про адміністративні порушення. Винуватцям видано розпорядження, яке зобов'язує усунути порушення. Санкція статті передбачає попередження чи накладення штрафу на посадових осіб від п'яти до восьми неоподатковуваних мінімальних доходів українців.

Відходи сушіння кукурудзи у смт Іваничі
Відходи сушіння кукурудзи у смт Іваничі

Нагадаємо, жителі смт Іваничі, де розташований елеватор «П'ятидні», кілька років скаржилися на лушпиння кукурудзи, яке утворюється після сушіння зерна. Так званий «рожевий сніг» — відходи сушіння кукурудзи покривали двори та вулиці селища і навіть потрапляли до будинків мешканців.

Раніше жителі вже зверталися до керівництва Іваничівської селищної ради та місцевих депутатів з проханням вирішити проблему.