Список аграрного обладнання для компенсації розширено

Міністерство економіки України розширило список вітчизняного сільгоспобладнання та техніки, за яке виплачує 25% компенсації вартості купівлі. До оновленого списку додали ще 235 найменувань.

Про це повідомили у пресслужбі відомства.

«Ми продовжуємо розширювати інструменти підтримки національного виробника — доповнили відповідний Перелік сільгосптехніки новими заводами-виробниками. Це гарний стимул для вітчизняних виробників — реалізувати свою продукцію та збільшити доходи», — прокоментувала перша віце-прем'єр-міністр України — міністр економіки України Юлія Свириденко.

Наразі список містить 17041 одиниць аграрного обладнання та техніки від 209 компаній. До переліку включено зокрема зерноочисні сепаратори, зерноочисне обладнання, зерносушарки, напівпричепи тощо.

Підтримка надається в рамках бюджетної програми «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників» за напрямом «Часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва». З Переліком вітчизняної сільськогосподарської техніки можна ознайомитись за посиланням.

За січень-вересень 2021 року було виплачено компенсацій за купівлю 12 262 одиниць сільгосптехніки та обладнання вітчизняного виробництва на загальну суму 3 949,3 млн грн (без ПДВ).