Прибуток від продажів етанолу в США наближається до 7-річного рекорду

Прибуток заводу в штаті в Айові (США) від продажу етанолу в середині листопада 2021 року становив $1,34 за галон. Такий рівень близький до рекорду від прибутку наприкінці березня 2014 року — $1,53 за галон.

Про це повідомив Successful Farming.

За словами завідувача кафедри сільськогосподарського маркетингу Університету Іллінойсу Скотта Ірвіна, рентабельність продукції у 2021 році оновить 7-річний рекорд. Зростання прибутку зумовлене неймовірним стрибком цін на етанол, який спостерігався останні чотири місяці.

«Ми перебуваємо в рідкісній ситуації з погляду цін на етанол та прибутки, і це сталося за досить короткий період. Що справді цікаво, то це те, що 1 серпня підприємства здебільшого працювали з беззбитковою рентабельністю. З того часу ціни на етанол і прибуток буквально зросли», — сказав Скотт Ірвін.

Як вважає головний економіст Асоціації відновлюваних джерел палива в Сент-Луїсі (штат Міссурі) Скотт Річман, фінансовий стан заводів з виробництва етанолу почав покращуватись у серпні. За його словами, саме тоді запаси кукурудзи старих культур були закінчені, ціна на неї була відносно високою, а маржа виробників етанолу досить низькою. Ці негативні чинники спричинили падіння виробництва етанолу до середини вересня.

«Коли почався врожай кукурудзи, випуск етанолу справді збільшився, і ми виробляємо понад мільйон барелів на день протягом шести тижнів поспіль», — зазначив фахівець.

На думку генерального директора Little Sioux Corn Processors LLC у Маркусі (штат Айова) Стіва Роу виробництво етанолу в США цього року перевищить 15 млрд галонів, а внутрішній попит на етанол становитиме 14,5 млрд галонів.

«Етанол — найдешевший з наявних джерел октану, а це означає, що на нього буде попит з боку нафтопереробників», — підкреслив Стів Роу.

Нагадаємо, в Україні Мінагро має намір звільнити галузь переробки від багатьох податків.