Український завод виготовив і змонтував унікальне обладнання для ОПЗ в Молдові

На ОПЗ у Молдові встановили унікальні силоси KMZ Industries
На ОПЗ у Молдові встановили унікальні силоси KMZ Industries
Джерело фото: Пресс-служба KMZ Industries

KMZ Industries встановили шість унікальних конусних силосів СМВУ, які компанія виготовила спеціально для олійно-пресового заводу (ОПЗ) одного з найбільших виробників соняшникової олії в Молдові — DANUBE OIL COMPANY S.R.L. Монтаж тривав 4 місяці.

Про це повідомляє пресслужба KMZ Industries.

Діаметр кожного силосу — 11 метрів, сумарна ємність складає 12330 м куб.

«Індивідуальне замовлення було пов'язане зі специфікою продукту, який зберігатимуть на молдавському ОПЗ — гранульована і негранульована макуха соняшника. Це складносипучий продукт із високою жирністю, схильний до налипання на стінки та утовренню склепінь, особливо в зимовий період, коли зовнішня температура знижується», — розповідає керівник напряму продуктового маркетингу KMZ Industries Олександр Ткаченко.

Виготовлені силоси мають повністю плоску та гладку стінку, на відміну від стандартних ємностей, що виготовляються з гофрованої сталі. Продукт ковзатиме вздовж стінок і не налипатиме на них. Також на кожному силосі встановлені магнітно-імпульсні вібратори. Завдяки їхньому впливу на потік продукту запобігається його зависання.

Всі силоси мають спеціальну термоізоляцію та додатково обшиті металом. Це максимально нівелює різкий перепад температури зовні та всередині силосу в холодну пору року. Таким чином можна запобігти налипанню продукту.