УкрДніпроГаз почав експортувати зерно за програмою CIF і FOB трейдингу

Компанія «УкрДніпроГаз» почала відправляти на експорт зерно за програмою CIF/FOB. Відправки здійснюються з двох портів України — Дніпровського річкового порту і «Миколаївського КХП».

Про це Latifundist.com повідомив директор аграрного напрямку в компанії «УкрДніпроГаз» Михайло Тимощук.

Наприкінці вересня компанія відвантажила близько 3 тис. т пшениці з Дніпровського річкового порту, судно із зерном успішно розвантажилося в Бандирмі (Туреччина). Також кілька днів тому було відвантажено перше судно з 4,2 тис. т українського жита з терміналу МКХП до Туреччини. Зараз «УкрДніпроГаз» планують додаткові поставки пшениці і кукурудзи по 2,5-4,5 тис. т.

«Зараз компанія запускає експорт кукурудзи з вищеописаних портів, а основною перевагою вважає те, що покупка відбувається безпосередньо у виробника, а продаж товару безпосередньо кінцевим покупцям. Що в свою чергу дає можливість всім учасникам угоди отримати максимально вигідні ціни і умови», - прокоментував Тимощук.

За його словами, компанія «УкрДніпроГаз» має намір експортувати зернові на базисах СРТ/FOB/CIF і також планує вийти на показник експорту в 240 тис. т зернових за сезон.

Відзначимо, що компанія «УкрДніпроГаз» спеціалізується на торгівлі нафтопродуктами, електроенергією та агротрейдингу.