Астарта розпочала впровадження нової технології переробки сої

Компанія «Астарта» розпочала реалізацію нового інвестиційного проекту. У його рамках буде побудована нова технологічна лінія поглибленої переробки сої потужністю до 100 тис. т соєвого протеїнового концентрату в рік. Будівництво заплановано на базі Глобинського переробного заводу.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

В цілому реалізація проекту триватиме 2 роки. Обсяг запланованих інвестицій близько $50 млн. Нова технологія передбачає виробництво соєвого протеїнового концентрату (СПК) з негранульованого соєвого шроту методом екстракції з використанням водно-спиртового розчину. Соєвий концентрат використовується в якості високоякісної кормової добавки для всіх видів тварин, птиці, риби.

«Астарта», бізнес, який дотримується принципів сталого розвитку та відповідально ставиться до споживання ресурсів, запропонує ринку не просто якісний продукт, а якісний не ГМО продукт, вироблений з європейської сої з гарантованою простежуваністю. Наявність такого високоякісного продукту на ринку також буде сприяти розвитку в Україні таких супутніх галузей як аквакультура і тваринництво», — зазначив засновник і генеральний директор агропромхолдингу «Астарта-Київ» Віктор Іванчик.

Нагадаємо, Україна може наростити урожай сої до 6 млн т.