Аскет Шиппінг у Бердянську збільшив обсяг перевалки зерна у серпні

Філія «Аскет Шиппінг» у Бердянську збільшила перевалку зерна за серпень. Підприємство також встановило добовий рекорд навантаження.

Про це повідомила директор Бердянського філії компанії Вікторія Абреєва.

«У серпні весь місяць безперервно робота йшла в інтенсивному темпі. Були зміни, коли одночасно велося завантаження чотирьох суден, з кількох точок відвантаження, відповідно і були такі рекорди — більше 10 тис. т за добу», — сказала Вікторія Абреєва.

У новому сезоні 2021/22 підприємство перевалювало здебільшого пшеницю. Всього з початку сезону «Аскет Шиппінг» в Бердянську обробив 200 тис. т і завантажив 36 суден. Зерно відправляли в основному до Туреччини та Єгипту.

«У цьому сезоні з ранніх зернових до нас на склади надходили тільки ячмінь і пшениця, причому 70% вантажів — це пшениця. Ячмінь, як правило, першим приходить на початку сезону і першим закінчується. Ще 2-3 судна з ячменем буде відправлено у вересні і залишиться тільки пшениця. З країн-імпортерів зернових, куди відправляються завантажені судна, в цьому році переважає Туреччина, це теж одна з особливостей нового сезону», — додала Вікторія Абреєва.

Вона зазначила, що 2021/22 МР на Бердянській філії почався із запізненням — перше судно із зерном нового врожаю прийшло на завантаження в середині липня.