Фермерські господарства стали частіше автоматизувати елеватори — думка

Компанія KMZ Industries за останні три місяці уклала контракти на автоматизацію більш ніж 30 підприємств України. Все чатіше автоматизацію стали запитувати фермерські елеватори.

Про це повідомила пресслужба KMZ Industries.

«Якщо раніше без автоматизації просто не уявляв себе великий чи середній елеватор, то зараз і фермери розглядають цю опцію скоріше як обов’язкову, ніж ту, що «на потім» і «трохи згодом», — говорить керівник департаменту автоматизації та електрифікації KMZ Industries Алексей Ломакин.

Наразі в роботі у департаменту більше 20 зерносушильних комплексів для фермерських господарств.

«Нашу сушарку Brice-Baker ми одразу продаємо лише автоматизованою, вона вже має встановлене програмне забезпечення власної розробки нашого заводу — тож загальну автоматизацію зерносушильного комплексу маємо змогу зробити на її базі (використовуючи один промисловий контролер), що в тому числі допомагає фермеру заощадити на придбанні стороннього ПЗ», — розповів Олексій Ломакін.

У штаті KMZ Industries працює досвідчений майстер-зерносушарник. На фермерських господарства зазвичай відсутні професійні зерносушарники. Скоріш за все оператором обладнання стане робітник підприємства, який до цього взагалі не працював з зерносушаркою. Саме цьому можливість навчання, яке надає KMZ Industries, дуже важливе.

«Наш майстер запускає зерносушарку на об’єкті, протягом трьох днів разом зі спеціалістами замовника сушить на ній урожай, на практиці навчає їх грамотної експлуатації, нюансам і тонкощам сушіння культур, з якими працює господарство», — додав керівник департаменту автоматизації та електрифікації KMZ Industries.

Крім того, KMZ Industries автоматизує як власе, так і обладнання інших виробництв.