PROMETEY може закрити ще 4-5 елеваторів до кінця року — Гороян

Група компаній PROMETEY може закрити до кінця року 4-5 елеваторів. Про це в інтервʼю Latifundist.com розповів засновник компанії Рафаель Гороян.

Читайте всі новини елеваторного ринку в нашому Телеграм-каналі

«Думаю, до нового року можемо закрити ще 4-5 елеваторів. Це перший рік, коли ми вдаємося до таких радикальних кроків — вимушено з метою оптимізації. У попередні роки «Прометей» ніколи не закривав елеватори, навіть спорожнілі», — сказав він.

За словами Горояна, цього сезону на ситуацію негативно вплинула посуха на півдні і в центрі України. На півдні соняшника зібрали на 30% менше від запланованого.

«У центрі, гадаю, врожай теж буде на 30-40% меншим від очікуваного. Два елеватори ми закрили саме з цієї причини: вирішили, що нарощувати збитки далі просто не має сенсу. Ще один закрили через складну логістику — труднощі у транспортуванні товару. Якщо тенденції збережуться — закриватимемо елеватори й надалі», — додав засновник компанії.

Читайте також: PROMETEY цьогоріч не вдалося отримати гарну врожайність соняшника, натомість олійність висока

  • У вересні стало відомо, що PROMETEY закриває три своїх елеватори. До цього в компанії налічувалося 28 елеваторів. Агрохолдинг також скорочує штат, в якому 1,2 тис. працівників.

Євгенія Тулаїнова, Elevatorist.com, 2024 р.