Зараз жоден заступник міністра у складі керівництва МІУ не несе відповідальності за роботу портів

Серед заступників міністра у складі керівництва Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури немає жодного, який би відповідав за роботу портів.

Про це повідомляє ЦТС.

«Згідно інформації на сайті МІУ, лише один із заступників міністра — Сергій Деркач — опікується питаннями транспорту. До сфери його відповідальності віднесено автомобільний транспорт та дорожнє господарство; авіаційний транспорт та інфраструктуру; облаштування та модернізацію пунктів пропуску через державний кордон. Інші заступники до транспорту відношення не мають та відповідають за цифровізацію та містобудування», — зазначається у виданні.

До цього питаннями морегосподарського комплексу в МІУ опікувався Юрій Васьков. Проте після припинення повноважень Олександра Кубракова в якості міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Юрія Васькова теж звільнили розпорядженням КМУ від 17 травня.

«Між тим, на цьому тлі стало відомо, що Кабмін планує надати матеріальну допомогу аеропорту Бориспіль у розмірі 250 млн грн за рахунок коштів державного підприємства «Морський торговельний порт Південний», — додали журналісти.