Мінінфраструктури впроваджує електронну товарно-транспортну накладну у внутрішніх вантажних перевезеннях

Наступні два роки Мінінфраструктури реалізовуватиме експериментальний проєкт із впровадження електронної товарно-транспортної накладної (е-ТТН) у внутрішніх вантажних перевезеннях. Відповідну постанову було схвалено під час засідання Уряду 30 травня.

Про це повідомляє Мінінфраструктури

Ухвалення постанови передбачає інтеграцію системи е-ТТН з іншими державними інформаційними ресурсами, та тестування їхньої електронної інформаційної взаємодії. Мова йде про систему зважування в русі (WIM), єдиний реєстр товарно-транспортних накладних на переміщення алкогольних напоїв, єдину державну систему електронного обліку деревини, інформаційні системи Укртрансбезпеки та іншими.

Також у рамках проєкту планується опрацювати питання використання е-ТТН на перевезення молочної сировини, хліба та хлібобулочних виробів, деревини, етилового спирту та алкогольних напоїв, об’єктів санітарних заходів та інше. Це категорії товарів, форми накладних до яких встановлюють та регулюють інші органи влади. Наприклад Міністерство аграрної політики, Міністерство внутрішніх справ. 

Наступним кроком реалізації проєкту є прийняття Міністерством порядку функціонування Системи е-ТТН. Він має врегулювати принципи функціонування системи електронного документообігу е-ТТН та низку інших питань. Зокрема, вимоги до реєстрації користувачів, правила внесення та обміну інформацією у Системі. 

Приєднатись до Системи е-ТТН можна добровільно. Для цього учаснику вантажних перевезень потрібно звернутися до операторів платформ електронного документообігу.