Польські фермери блокували рух вантажівок по 3 пунктам пропуску

Станом на 3 квітня польські фермери блокували рух вантажівок по 3 пунктам пропуску, пропускаючи по кілька вантажних транспортних засобів на годину або взагалі обмежуючи рух.

Про це сказав речник Держприкордонслужби України Андрій Демченко, повідомляє Укрінформ.

«Блокування здійснюється на напрямку пунктів пропуску «Ягодин», «Рава-Руська» та «Угринів». Блокування останнього польські фермери поновили 2 квітня. Через «Ягодин» та «Рава-Руська», як і раніше, польські протестувальники взагалі не пропускають вантажівки в бік Польщі. На цих напрямках в останній період фіксуються нульові показники перетину кордону вантажівками на виїзд з України. Через «Угринів» вони зазначали, що пропускатимуть в бік Польщі по одній вантажівці на добу», — сказав речник.

При цьому він уточнив, що станом на ранок 3 квітня, на трьох заблокованих напрямках у чергах на території Польщі загалом перебувало 400 вантажівок.

Раніше польські фермери припинили блокувати рух вантажівок по пунктах пропуску «Краківець», «Шегині» та «Устилуг». За цими напрямками вчора відбувався інтенсивний рух як на виїзд з України, так і на в’їзд.