Будівництво широкої колії від України до польських портів забезпечить Польщі доходи на транзиті

Наявність широкої колії від українського кордону до Гданська чи Гдині надасть Польщі можливість заробляти на транзиті зерна. В Україні є інвестори, які готові профінансувати проєкт.

Про це розповів міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський у розмові з польськими журналістами, повідомляє Latifundist.com з посиланням на Puls Biznesu.

Він зазначив, що одне лише розширення терміналів на польському узбережжі нічого не дає, оскільки ширина колій різна. Однак, за його словами, не варто інвестувати у вагони для вузькоколійки.

«В Україні вагонів для перевезення зерна в рази більше, ніж у всій Європі, від Румунії до Португалії. Це означає, що немає сенсу інвестувати в такі вагони, які курсували б на коліях європейського стандарту. Єдиний спосіб вирішити цю проблему — побудувати широкі залізничні колії від кордону з Україною до Гданська та Клайпеди в Литві. Це дозволить Польщі заробляти на транзиті та відправляти українське зерно у світ через Гданськ. Скажу більше: Польща зможе будувати на своєму узбережжі заводи з переробки українського зерна та експортувати готову продукцію, на чому, звичайно, зароблятиме ще більше», — сказав Микола Сольський.

Міністр додав, що в Україні є інвестори, готові профінансувати такий інфраструктурний проєкт. Рік тому українська організація, що об’єднує підприємства зернової, нафтопереробної та металургійної промисловості, написали польському уряду, що готові гарантувати конкретні обсяги перевезень у кожній із цих галузей на 10 років вперед. 

«Питання, яке має бути вирішене, це ухвалення польським парламентом спрощеної процедури такого інвестування. Такий спрощений порядок вже прийнятий у Польщі, наприклад, у випадку будівництва нафтопорту чи газового терміналу. Я знаю, що ця пропозиція була проаналізована. Однак, ймовірно, краще запитати в джерела», — додав міністр.