Єврокомісія затвердила пропозицію підвищення тарифів на імпорт російського зерна

Сьогодні Європейська комісія затвердила пропозицію підвищити тарифи на імпорт зернових, олійних культур і продуктів їх переробки з росії та білорусі. Тепер пропозицію має підтримати кваліфікована більшість.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Європейська комісія сьогодні пропонує підвищити тарифи на імпорт до ЄС зернових, олійних культур і продуктів їх перероблення («зернових продуктів») із росії та білорусі, включно з пшеницею, кукурудзою та соняшниковим шротом. Ці тарифи, хоча і досить високі, щоб на практиці придушити такий імпорт до ЄС, не вплинуть на експорт до третіх країн», — ідеться в пресрелізі Єврокомісії.

Ці заходи також спрямовані на боротьбу з російським експортом незаконно привласненого зерна, виробленого на території України, частина якого була незаконно експортована на ринок ЄС.

«...Включивши білорусь до нових заходів, ЄС не дасть змоги росії використати білорусь для обходу нових тарифів і спрямування своїх товарів на ринок ЄС», — зазначили в пресрелізі.

У ЄК уточнили, що на транзит зернових, олійних культур і продуктів їх перероблення з росії та білорусі до третіх країн сьогоднішня пропозиція не вплине.