Міжнародний союз автомобільного транспорту заговорив про компенсацію збитків від протестів в Європі

Міжнародний союз автомобільного транспорту (IRU) заявив, що уряди країн ЄС, де проходять протести фермерів, повинні компенсувати водіям фур збитки, завдані страйками.

Про це пише ЦТС.

В IRU зазначили, що фермерські протести по всій Європі серйозно порушили логістичні ланцюги. Вони блокували маршрути, нападали на вантажівки і знищували вантажі, при цьому часто поліція пасивно спостерігала за цим. Такі випадки часті у Франції. Також польські протестувальники 4 рази висипали зерно, яке йшло через Польщу транзитом. 

В спілці підкреслили, що водії фактично потрапляють у пастку на дорозі, де знаходяться протягом тривалого часу без доступу до їжі та води, а товари доставляються з великими затримками.

Протестувальники в основному атакують вантажівки з іноземною реєстрацією, часто з сусідніх країн. Вартість вантажів дуже різна: одна вантажівка може перевозити продукти вартістю €100 тис. або більше, а страхування не покриває збитки, оскільки більшість полісів виключають фактор заворушення. 

«Середня вартість для водія або оператора заблокованої вантажівки становить приблизно 100 євро на годину. Витрати можуть швидко зростати, особливо впливаючи на власників-водіїв і малі та середні транспортні фірми. Ширші економічні витрати вже сягають багатьох мільйонів євро», — зазначили перевізники. 

IRU також закликав ЄС та національні органи влади зробити більше, щоб зберегти відкритими життєво важливі шляхи торгівлі та мобільності.

«Кожен має право протестувати, але не має права погрожувати водіям, нападати на вантажівки та знищувати майно. І якщо вартісні затримки, атаки та руйнування все ж стаються, хтось має за це заплатити», — зазначила директор IRU з адвокації в ЄС Ралука Маріан.

Вона зазначила, що уряди зобов’язані забезпечити вільний рух товарів і гарантувати безпеку водіїв та їхніх вантажів.

«Системний розлад повноважень і порядку, який спостерігався під час цих протестів, викликає законні вимоги жертв — транспортних операторів — на компенсацію від урядів за їхні збитки. Якщо уряди не виконують свою захисну роль, вони повинні відшкодувати збитки. Більше ніхто. Транспортним операторам тепер потрібні прості та прозорі процеси для отримання компенсації», — сказала Ралука Маріан.