УДП пропонує три річкові маршрути по Дунаю в обхід заблокованого кордону


Джерело фото: Міністерство відновлення

Після блокування західного кордону Українське Дунайське пароплавство (УДП) пропонує перенаправити вантажі, які перевозились у країни ЄС вантажівками, на річковий транспорт. Для цього УДП розробило три лінії для баржевих караванів, які є альтернативою 2-5 тисячам вантажівок.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства відновлення.

УДП пропонує такі маршрути:

  • Україна - Галац

Найшвидший маршрут для перекидання вантажу через західний кордон до країн ЄС. З огляду на велику відстань, річковий караван може здійснювати 5-7 рейсів до Галацу на місяць. Термін доставки контейнерів складає лише кілька днів.

  • Україна - Регенсбур

Маршрут дозволяє доставити вантаж у Німеччину, в найближчу точку до основного ринку споживання українського експорту, або в будь-який порт на Середньому та Верхньому Дунаї. Але тривалість рейсу довше ніж у випадку доставки в Галац.

  • Україна - Констанца

Доставка вантажу в один з найбільших європейських морських портів, з можливістю подальшого експорту в будь-яку точку світу.

«Пароплавство планує виставити на контейнерні лінії додаткові баржеві каравани, які щомісячно забезпечать доставку 2,1 тис. TEU до Регенсбургу (Німеччина), або 5,9 тис TEU до Констанци (Румунія).  УДП може працювати контейнерами TEU/FEU, а також рефконтейнерами», — зазначили в міністерстві.