НОВААГРО отримав 100 млн грн кредиту на збільшення обсягів переробки агропродукції

«ПриватБанк» надав агрохолдингу «НОВААГРО» фінансування у розмірі 100 млн грн на збільшення обсягів переробки агропродукції.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

Завдяки фінансуванню «НОВААГРО» вже цього року суттєво збільшить, виробництво та експорт рослинної олії за рахунок закупівлі та переробки місцевої сировини. 

У свою чергу, це допоможе фінансово підтримати аграріїв регіона, які матимуть гарантований ринок збуту продукції. Виробництво соняшникової олії та шроту компанії організовано на базі 2-х олійно-екстракційних заводах поблизу Харкова.

«Ще в травні 2022 року ми консолідували команду та виконали запуск олійно-екстракційного заводу, а деякі наші елеватори продовжували надавати послуги агровиробникам взагалі без зупинки не зважаючи на обставини.— говорить директор з розвитку групи компаній «НОВААГРО» Володимир Красовський.— Багато переробних виробництв регіону так і не відкрилися, що формує проблему збуту агропородукції для місцевих фермерів».

ТОВ «Торговий будинок «НОВААГРО» на постійній основі закуповує значні обсяги зернових та олійних культур у регіональних сільськогосподарських підприємств, в тому числі через механізм середньострокових передплат, що по суті є фінансуванням посівної компанії.

«Збільшення за рахунок кредиту банку наших можливостей з переробки дає агровиробникам прогнозовані обсяги закупівлі соняшнику та гарантоване фінансування, що напряму впливає на продовольчу безпеку країни та збільшення експортного потенціалу,— відзначив Володимир Красовський.— Це знаковий для Харківщіни проект реального фінансування агробізнесу ПриватБанком за підтримки ЄБРР, оскільки це своєчасна і необхідна підтримка відновлення бізнесу в регіонах, що найбільше постраждали від наслідків війни».