На кордоні з Польщею на в'їзд в Україну очікують близько 2500 вантажівок

Станом на ранок 21 лютого на в'їзд в Україну загалом очікують близько 2500 вантажівок. Найбільше — навпроти «Краківця», «Ягодина» та «Рави-Руської».

Про це розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, пише «Суспільне».

Польські страйки зараз тривають перед шістьма пунктами пропуску: «Дорогуськ-Ягодин», «Зосін-Устилуг», «Долгобичув-Угринів», «Гребенне-Рава-Руська», «Медика-Шегині» та «Корчова-Краківець».

«Блокада продовжується. Кількість напрямків, де вчиняються такі дії польськими фермерами на території Польщі не збільшилася. Станом на ранок в чергах на території Польщі сукупно по всім напрямкам в бік України очікувало десь 2500 вантажних транспортних засобів. Найбільше — навпроти «Краківця», «Ягодина» та «Рави-Руської», — каже Андрій Демченко.

Він зазначив, що польські фермери пропускають по кілька вантажних засобів за годину в обох напрямках на всіх цих шляхах, окрім ПП «Шегині» та «Ягодин», на яких вони не пропускають взагалі вантажних транспортних засобів, які слідують з України в бік Польщі.

20 лютого польські фермери посилили обмеження, зокрема блокували рух на трьох пунктах пропуску для легкових автомобілів та автобусів. Але поступово, з 16:00 до 18:00, їх скасували. Так станом на сьогодні і авто, і автобуси вільно перетинають кордон на всіх напрямках.

Нагадаємо, Україна планує новий експортний маршрут через Дунай в обхід Польщі.