УЗ планує 60% вагонів спрямовувати на довгострокові контракти, решту розподіляти на аукціонах

В АТ «Укрзалізниця» розробили механізм укладання довгострокових контрактів на використання вагонів філії «Центр транспортної логістики».

Про це йшлося під час засідання Експортного офісу при УЗ 13 лютого, пише Rail.insider.

Як зауважив член правління АТ «Укрзалізниця» Вячеслав Єрьомін, у планах товариства 60% вагонного парку компанії спрямувати на забезпечення перевезень у межах довгострокових контрактів, решту реалізуватимуть на аукціонах в ЕТС «Прозорро.Продажі» або на загальних умовах.

Він додав, що контракти укладатимуть на період до кінця року. Потім угоди можуть пролонгуватися, проте з переглядом ставок на наступний рік.

Наразі компаніям, які виявили зацікавленість в укладенні довгострокових контрактів, необхідно ще раз написати листа до філії «Центр транспортної логістики» АТ «Укрзалізниця» із зазначенням конкретних обсягів, які вантажовідправник планує передати до перевезення до кінця року.

«Якщо ви на початку тижня напишете ваші побажання, то наприкінці тижня або наступного ми вже зможемо провести з вами перемовини й обговорити конкретні ставки за тими обсягами, які ви запропонуєте», — уточнив посадовець.

За словами Вячеслава Єрьоміна, договори планується почати підписувати у першій декаді березня. Передбачено систему знижок: чим більший обсяг, тим нижча ставка. Член правління також звернув увагу, що заплановані обсяги не обов’язково мають бути щомісяця однакові. Тобто бізнес, який працює «сезонно», також може долучатися до новації.

Водночас будуть розраховані попередні щомісячні обсяги. Остаточний розрахунок здійснюватиметься після закінчення року. Тоді буде зрозуміло, чи вдалося бізнесу виконати заплановані обсяги, і тоді буде розраховано остаточну суму знижки.

Член правління наголосив на тому, що укладання довгострокових контрактів здійснюватиметься у межах внутрішньої процедури, а не через систему «Прозорро».

Окрім того, розглядається варіант внесення ставки плати за користування вагоном на під’їзній колії до загальної ставки.

«Якщо вантажовідправник має недостатньо великий обсяг вантажної роботи, то ставка плати за користування вагоном на під’їзній колії може входити до єдиної ставки, тобто буде один платіж», — наголосив заступник директора департаменту комерційної роботи товариства Андрій Мірошніков.