Лемтранс побудує в Україні ще два контейнерних термінали

Група «Лемтранс» у 2023 році інвестувала в інфраструктурні та логістичні проекти в Україні понад 160 млн грн, з яких більше 153 млн грн направили на розвиток термінального і контейнерного бізнесу.

Про це пише ЦТС.

«Бізнес усе ще залежить від потенційної загрози руйнування прифронтової промисловості, логістичних вузьких місць — портів та перевантаження на кордонах із ЄС. Але попри війну ми не зупиняємося й робимо ставку на розвиток України. Важливим напрямом за рік, що минув, можна назвати нашу інвестиційну діяльність. Ми інвестуємо в нові інфраструктурні проєкти — це термінальний і контейнерний бізнес»,— прокоментував гендиректор «Лемтранс» Володимир Мезенцев.

Компанія продовжила розвиток контейнерного термінала в Мостиській і прийняла рішення розпочати проєктні роботи ще двох нових контейнерних терміналів, які будуть розташовані на території України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що нові термінали Групи можуть з’явитися у Фастові та Вінниці. Зокрема, розглядалася можливість зведення у Фастові терміналу потужністю 80 000 TEU.

В 2022 році Група «Лемтранс» запустила «Контейнерний термінал Мостиська» на кордоні України та Польщі (партнерський проєкт). Там же було побудовано зерновий термінал.

В 2023 році Контейнерний термінал «Мостиська» обробив 72,4 тис. TEU контейнеризованих вантажів.