USAID придбав 85 вагонів-зерновозів для компанії Луї Дрейфус

Проєкт USAID «Економічна підтримка України» придбав 85 вагонів-зерновозів для «Луї Дрейфус» (LDC), одного з найбільших експортерів українського зерна та олійних культур серед іноземних компаній. Перші двадцять вагонів вже доставлені до одного із елеваторів компанії.
 
Про це повідомляє пресслужба USAID.
 
У компанії очікують, що використання додаткових вагонів дозволить збільшити експорт зерна на 110 000 тонн щорічно.
 
Окрім того, LDC зможе розширити географію роботи та відвантажувати зерно із тих регіонів України, звідки вивозити зерно не було можливості. Вагони від Проєкту USAID дозволять компанії покращити конкурентоспроможність своїх умов закупівлі, що в кінцевому підсумку буде корисним для місцевих фермерів.
 
 
Загалом, «Луї Дрейфус» володіє 660 вагонами, невелика кількість яких наразі знаходяться на тимчасово окупованих територіях, застрягши там, коли розпочалася повномасштабне вторгення Росії у 2022 році. Компанія експортує зерно до країн Азії, Африки та Європи.
 
Закупівля обладнання для агрокомпаній відбувається в рамках Ініціативи стійкості сільського господарства в Україні (АГРІ-Україна), яку реалізує Агентство США з міжнародного розвитку, для пом’якшення глобальної продовольчої кризи, що загострилася через жорстоку війну росії проти України.