Туреччина готова інвестувати в розбудову морської логістики та інфраструктури України

На зустрічі у Стамбулі Україна та Туреччина обговорили практичні кроки для залучення турецького бізнесу до відбудови. Зокрема йшлося про розробку пропозицій та проєктних рішень для акваторії та морських портів України.

Про це пише пресслужба Мінінфраструктури.

«Бачимо готовність компаній інвестувати в розбудову морської логістики та інфраструктури. Також — дороги. Турецький бізнес має великий досвід, зокрема у зведенні Запорізького та Кременчуцького мостів і зарекомендував себе як надійний партнер. Готові також до співпраці в разі відновлення авіаруху»,— сказав Віце-прем’єр-міністр з відновлення України — Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Він також зазначив, що така співпраця сприятиме підвищенню експортного потенціалу обох країн, розширенню логістики та зовнішньоекономічних зв'язків.

В рамках Форуму була створена Спільна робоча українсько-турецька група з відбудови (Ukrainian-Turkish Reconstruction Task Force). Вона визначила такі пріоритетні напрямки співпраці:

  • відновлення дорожньої інфраструктури та будівництво тимчасових мостів та шляхопроводів на ключових маршрутах;
  • проєкти з відновлення та розвитку інфраструктури водного транспорту;
  • захист критичної інфраструктури та відновлення житла;
  • авіація.

Нагадаємо, наприкінці літа у Львові за результатами зустрічі на вищому рівні у присутності президентів України та Туреччини Володимира Зеленського та Реджепа Таїпа Ердогана було підписано меморандум про взаєморозуміння щодо відбудови інфраструктури.