Чорноморський фрахт у 2024 році може суттєво здорожчати — думка

В подальшому ставки фрахту суден для роботи у Чорному морі можуть суттєво зрости. Наразі тиск на ставки чорноморського фрахту чинило зниження активності українського зернового експорту, яке спостерігається з початку 2024 року, та світова кон'юнктура коммодіті (бірожових товарів, прим. ред.) ринків а також корекція глобального фрахтового ринку після буму наприкінці 2023 року.

Про це розповів директор BPG Shipping Геннадій Іванов, пише АПК-Інформ.

«Особливо це торкнулося ставок на партії 25-30 тис. тонн (судна handy-size), де судновласники змушені демпінгувати. Цікаво простежити рух ставок фрахту на такі benchmark партії (Handy-size/Meditaterian и Panamax/Far East) з початку роботи «зернового коридору». Варто зазначити, що на відміну від handy-size ставки на великі партії (supramax, panamax) знижувалися набагато менш «динамічно», — сказав він.

Геннадій Іванов також зазначив, що на даний момент з накопиченням успішного досвіду проходу суден в українські порти Чорного моря на ринку поки що є достатньо судновласників, готових заходити в Україну.

«Але, враховуючи, що ситуація в Червоному морі в будь-якому випадку рано чи пізно викличе зниження tonnage supply в регіони Середземного та Чорного морів, то у разі активізації трейду (у тому числі Румунії, Болгарії, РФ) можливо очікувати різкого підйому ставок через брак тоннажу в регіоні як загалом, так і для українського експорту зокрема», — попереджає фахівець.

Нагадаємо, криза судноплавства у Червоному морі, викликана нападами хуситів на вантажні судна, спричинила зменшення обсягів експорту української аграрної продукції.