УЗ у 2023 році збудувала зерновоз, оптимально пристосований для перевезень широкою та вузькою коліями

Укрзалізниця у 2023 році на власних потужностях збудувала 528 вантажних вагонів. Це рекорд за останні п’ять років. Зокрема, було виготовлено 427 фітингових платформ.

Про це повідомляється на сайті УЗ.

«Минулого року було розпочато виробництво дослідного зразка зерновоза й серійне виготовлення 50 думпкарів та 50 хопер-дозаторів. Також Укрзалізниця збудувала на власних потужностях зерновоз, який оптимально пристосований для перевезень коліями 1520 та 1435. Більшість комплектуючих і матеріалів для нього — вітчизняного виробництва», — рзповіли в УЗ.

Минулого року Укрзалізниця освоїла у виробництві 47 нових номенклатур. Було виготовлено 37 тис. одиниць різноманітної продукції: балка хребтова та балка бокова, упори контейнерні, башмак гальмівний, амортизатори для поглинального апарату, каркаси дверей з алюмінію, компресори, генератори пасажирських вагонів. Економія склала близько 120 млн грн.

У планах компанії на 2024 рік, зокрема, збільшення обсягів капітального ремонту локомотивів на потужностях заводів Укрзалізниці на 15% та електропоїздів — на 8%, збільшення виробництва щебеню за рахунок замовлень від сторонніх замовників, освоєння нових продуктів та технологій.