Майже всі групові відправки на торгах з реалізації зерновозів ЦТЛ виграла одна компанія

У понеділок, 25 грудня, АТ «Укрзалізниця» реалізовувало на аукціонах в ЕТС «Прозорро.Продажі» групові та маршрутні відправки у зерновозах філії «Центр транспортної логістики». Майже всі лоти на групові відправки виграла одна компанія — ТОВ «УТЛ-2».

Про це пише Rail.insider.

На щодень пропонувалося 33 лоти (700 зерновозів):

  • 8 лотів по 50 вагонів (маршрутні відправки);
  • 10 лотів по 20 вагонів;
  • 5 лотів по 10 вагонів;
  • 10 лотів по 5 вагонів.

Навантаження можливе до 29 лютого. Проставити електронну заявку в АС «Месплан» необхідно упродовж семи діб. Початкова ставка використання зерновоза — 1150 грн на добу без ПДВ.

Як вже було зазначено, майже всі лоти на групові відправки виграла одна компанія — ТОВ «УТЛ-2». Остаточна вартість на всіх аукціонах щодо відправок у 20 зерновозах становила 2550 грн на добу без ПДВ. На торгах із реалізації відправок у 10 зерновозах фінальна ставка зросла до 2800 грн на добу без ПДВ. Лише на одному аукціоні ТОВ «Компанія-Агроінвест» запропонувало вищу ставку — 2910 грн на добу без ПДВ.

Схожа ситуація склалась і під час розіграшу відправок у групах по п’ять вагонів. Так, на дев’яти аукціонах ТОВ «УТЛ-2» стало переможцем зі ставкою 2800 грн на добу без ПДВ. Десяті торги виграло ТОВ «ПВТ». Його ставка лише на 1 грн була вищою від пропонованої ТОВ «УТЛ-2».

Кількість учасників аукціонів щодо групових відправок становила від п’яти до восьми. Водночас під час розіграшу маршрутів кількість зацікавлених сягала від 10 до 12.

Так, на торгах з реалізації маршрутних відправок у зерновозах остаточні ставки коливались у діапазоні 2811,5–2930 грн на добу без ПДВ. Серед переможців — ТОВ «Компанія-Агроінвест», ТОВ «ПВТ», ТОВ «Грейнсвард», ТОВ Гермес-Трейдінг» і ТОВ «СП «Нібулон».

Загалом середня ставка на аукціонах 25 грудня становила 2741 грн на добу без ПДВ.