В порти Дунаю інвестували близько $100 млн і відкрили 23 нових термінали

Дунайські порти України стали одним із головних елементів нової логістичної стратегії. За 11 місяців перевалка в цих портах склала 31 млн тонн, що є абсолютним рекордом.

Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 22 грудня.

«Загальні інвестиції в інфраструктуру Дунайських портів вже склали близько 100 млн доларів. Відкрито 23 нові термінали перевалки вантажів за рахунок приватних інвестицій», — зазначив очільник Уряду.

Як зауважив Прем’єр-міністр, цьогоріч Україна нарешті закрила 20-річний конфліктний кейс із Румунією щодо виконання вимог Конвенції ЕСПО при будівництві каналу «Дунай-Чорне море». За його словами, ця історія негативно впливала на процеси євроінтеграції та розвиток інфраструктурних проектів.

«Ми системно підійшли до цього питання, виконали наші євроінтеграційні зобов'язання та розблокували розвиток інфраструктури придунайської території — і для Румунії, і для України», — розповів Денис Шмигаль.

Голова Уряду також відзначив успіхи нового Українського коридору Чорним морем, яким експортовано 10 мільйонів тонн вантажів. Порти Великої Одеси прийняли більше 330 нових суден під завантаження, ще близько 80 — готуються прийняти найближчим часом.

Денис Шмигаль зауважив, що Україна розширила номенклатуру вантажів: «Це не тільки продукція українських аграріїв, але й інші товари».