В напрямку морпортів збільшилася кількість вагонів із зерном

Залізницею до морпортів прямує 6 тис. 662 зерновоза. Це майже на 1 тис. одиниць більше, ніж тиждень тому.

Такі дані оприлюднив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов, пише Rail.insider.

В напрямку портів Великої Одеси кількість вагонів збільшилася з 5746 до 6662 одиниць. За добу в портах вивантажують 900–1050 вагонів на добу.

«Середньодобовий показник становить 923 вагони на добу. За останній тиждень він збільшився на 18 одиниць», — йдеться в повідомленні.

Черга вагонів із зерном у напрямку порту Ізмаїл зросла з 283 до 286 вагонів. При цьому показник вивантаження зменшився на дві одиниці — до 49 вагонів на добу.

«Зберігаються складнощі у підведенні вантажів до портів Великої Одеси та вивезенні порожніх вагонів через інфраструктурні обмеження (обмежена пропускна спроможність дільниці Подільськ—Роздільна—Одеса-Застава) та загального збільшення вантажопотоку в напрямку портів Великої Одеси (одночасно рухаються аграрні вантажі, вантажі ГМК та інші). Тож загальну переробну спроможність припортових станцій скориговано відповідно до провізної спроможності мережі на дільниці Подільськ—Роздільна», — зауважив Валерій Ткачов.