На Черкащині запрацював переробний завод

У Черкаській області запрацювала перша черга заводу з виробництва пшона. Більшість обладнання вітчизняного виробництва. Підприємство буде орієнтуватися на внутрішній та зовнішній ринки.

Про це повідомив очільник Черкаської ОВА Ігор Табурець, пише «Прочерк».

«Наша Черкащина — аграрний регіон. Але ми не повинні бути лише сировинною базою. Війна показала, наскільки це нестійкий шлях. Блокування морських кордонів, обстріли зернової інфраструктури, енергопроблеми показали вразливість нашої нинішньої економічної моделі. Тому цілком очевидно, що для нас пріоритетним є розвиток переробних потужностей», — зазначив Ігор Табурець.

За його словами, після відкриття першої черги заводу на ньому вже є 80 робочих місць.

«Конкретно про цей проєкт, якому ми дали старт. Це завод із виробництва пшона. Орієнтований на внутрішній і зовнішній ринки. Контроль — максимальний на всіх етапах. Глибинна, технологічна переробка. Це нова українська якість. Made in Cherkasy region», — розповідає Ігор Табурець.

Більшість обладнання українських виробників з Харківської області.

«Його доправлення збіглось із стартом активних бойових дій. Попри все, вдалось довести справу до логічного завершення», — зазначив очільник Черкаської ОВА.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, на Черкащині цього та наступного року запустять переробні підприємства, які будує інвеструпа Time.