Українські переробники почали призупиняти продажі соняшникової олії — трейдер

За минулий тиждень ціни на соняшникову олію втратили 30-40 $/т і знизилися до рівня 770 $/т СРТ Дунай. Багато переробників зупинили продаж олії.

Про це повідомляє трейдер олійних культур Костянтин Бугера в огляді для Любарецького соєпереробного заводу, пише Latifundist.com.

«Але що далі? Соняшник не дешевшає, переробка у багатьох вже «не рахується»… Легко переробникам не буде точно», — вважає трейдер.

Щодо соєвої олії, то вона вже котрий тиждень відносно стабільна як на світовому ринку, так і в Україні (630-670€/т з заводів). За словами фахівця, все більше переробників стикаються з проблемою фізичного вивозу олії — ціна є, а фактично реалізувати все важче і важче.

«А на внутрішньому ринку попит з боку комбікормової галузі по-перше, доволі обмежений, а по-друге, бажана ціна з доставкою нижча, ніж заводи готові продавати з місця (рахуючи еквівалент експортних продажів)», — додав Костянтин Бугера.

Нагадаємо, Болгарія поновила імпорт українського соняшника за умов ліцензування поставок. А перед тим в Україні ціни на соняшник показали тримісячний максимум.