УЗ зафіксувала рекордні обсяги передачі вантажів на двох прикордонних переходах з Польщею

У листопаді на двох прикордонних переходах з Польщею зафіксували рекордні показники передачі вантажів — на пп Ягодин—Дорогуськ і Мостиська—Медика.

Про це повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов, пише Rail.insider.

Через пп Ягодин—Дорогуськ у середньому в листопаді передавали в обох напрямках 191 вагон на добу. Це майже на 14 вагонів більше, ніж у жовтні, та взагалі є найкращим показником 2023 року. У листопаді зросли обсяги передачі зерна та контейнерів, а також імпорт нафтових вантажів.

Рекордною стала передача вантажів і на пп Мостиська—Медика, 334 вагона на добу. Це на 30 вагонів перевищує обсяги жовтня. Наразі це найкращий показник поточного року. Такого результату досягнуто завдяки зростанню передачі будівельних матеріалів (майже у 5 разів), руди, а також імпорту нафтових вантажів.

Окрім того, на 8 вагонів порівняно із жовтнем зріс обсяг передачі вантажів через перехід Ізов—Грубешув у листопаді. Наразі щодоби через нього прямують 496,2 вагона.