Наступного року планується оголосити тендери по концесійних проєктах в порту Чорноморськ

На початку 2024 року можуть оголосити тендери по концесійних проєктах в порту Чорноморськ. Роботу над проєктами концесії майна ДП «Морський торговий порт Чорноморськ» відновили в квітні.

Про це розповів керівник Проектного офісу з розвитку державно-приватного партнерства Тарас Бойчук під час «Інфраструктурного дня 2023» Європейської Бізнес Асоціації, пише ЦТС.

Йдеться про проєкти і окремі конкурси, що стосуватимуться першого, контейнерного та поромного терміналів.

«Зараз відбувається фіналізація техніко-економічного обґрунтування по проектам. Ми очікуємо, що робота над підготовкою ТЕО закінчиться в кінці цього року-на початку наступного. І тоді розпочнеться внутрішня процедура погодження з Міністерством відновлення і Міністерством економіки», — розповів Тарас Бойчук.

Оголошення концесійних конкурсів очікується протягом 2024 року, проте на плани може вплинути безпекова ситуація.

Тарас Бойчук пояснив, що після перших пілотних концесійних проєктів і внесених змін у законодавство робота над підготовкою проєктів ДПП у порту Чорноморськ відбувається значно швидше. 

Для довідки: процес підготовки до реалізації концесійних проєктів у порту Чорноморськ розпочався ще до повномасштабного вторгнення росії. Тендери планували оголосити в 2022 році. Навесні 2023 року профільне міністерство відновило процес. Перший етап — розробка техніко-економічного обґрунтування, наступний — проведення конкурсу.