На польському кордоні заблоковано близько 2900 автомобілів

Вантажівки на кордоні з Польщею
Вантажівки на кордоні з Польщею
Джерело фото: Фото Сергій Деркач

Станом на ранок 20 листопада на українсько-польському кордоні в напрямку трьох пунктів пропуску — Ягодин-Дорогуськ, Краківець-Корчова, Рава-Руська-Гребенне стояло приблизно 2900 вантажних транспортних засобів. 

Про це повідомив заступник міністра інфраструктури Сергій Деркач. 

В пункті пропуску Краківець-Корчова заблоковані 1200 вантажівок, на Рава-Руська – Гребенне — 500. Перед Дорогуськом ситуація не менш критична — більше 1200 вантажівок в черзі. 

«На цих двох пунктах пропуску (Краківець-Корчова та Рава-Руська, — прим. ред.)  було загалом не більше 15 протестувальників. Фактично десяток людей тримають кордон у заручниках», — написав він.

До акції протесту польських далекобійників на кордоні з Україною збираються приєднатися сотні фермерів. Планується заблокувати пункт пропуску «Медика», пише Bloomberg. Страйк може заторкнути і четвертий пункт пропуску.

До президентки Єврокомісії Урсули фон дер Ляєн звернулися члени Міжнародного союзу автотранспорту, галузевої групи, а також зі Словаччини, Угорщини, Польщі, Чехії та Литви з проханням переглянути домовленість із Києвом, яка допускає лібералізацію дорожнього руху і термін дії якої закінчується у червні 2024 року. Однак Єврокомісія заявила, що повторне введення квот чи дозволів на автомобільні перевезення з України юридично неможливе, оскільки порушить чинні домовленості між ЄС та Києвом.