Створено механізм, який зробить чорноморський коридор доступнішим для експортерів — Шмигаль

Україна та британські страховики розробили механізм страхування суден від воєнних ризиків. Загальний обсяг покриття за цією програмою становить $50 млн/

Про це повідомили в Уряді.

«За результатами домовленостей Президента України Володимира Зеленського та Прем'єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака Україна спільно з пулом британських страхових компаній утворила спеціальний механізм. Він дозволить зробити знижку на вартість страхування від воєнних ризиків для експортерів усієї продукції з України. Це зробить чорноморський коридор доступнішим для більш широкого кола експортерів», — відзначив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

В уряді зазначили, що страхування кораблів стало можливим завдяки співпраці з провідними британськими компаніями у сфері перестрахування — Marsh McLennan та андеррайтерами Lloyd’s of London через запуск механізму Unity Facility.

«Загальний обсяг покриття за цією програмою становить $50 млн. Це рішення, перш за все, позитивно вплине на роботу зернотрейдерів. Новий механізм дозволить здешевити вартість страхування зерна приблизно на 2,5 відсоткових пункти від вартості страхового тарифу, що у свою чергу дозволить зернотрейдерам зекономити близько 100-140 грн на одній тонні вантажу, а загалом сільськогосподарським товаровиробникам це додатково принесе до 4,0 млрд грн», — зазначила перший віцепрем’єр-міністр України - Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Зазначається, що ці кошти будуть спрямовані аграріям як у вигляді збільшення ціни придбання, так і на додаткову закупівлю.