В Хмельницькій області збудують завод глибокої переробки кукурудзи

Підготовка до будівництва індустріального парку.
Підготовка до будівництва індустріального парку.
Джерело фото: Суспільне

В Хмельницькій області готуються будувати вуглецево-нейтральний індустріальний парк, де планується завод з глибокої переробки кукурудзи та ОЕЗ.

Про це розповів перший заступник Городоцького міського голови Артур Косінський, повідомляє «Суспільне».

За його словами, в індустріальному парку розташують кілька підприємств глибокої переробки сировини, а саме завод з виготовлення неочищеного й очищеного медичного спирту з кукурудзи та завод з виробництва олій.

«Близько 70% продукції, яка буде вироблятися в цьому парку, буде йти на експорт, за кордон. Ця продукція буде сертифікована, вироблятиметься виключно на сертифікованому обладнанні з найвищою нормою екологічного захисту. Тому, в плані екології — це буде екологічний проєкт, екологічний хаб», — сказав Артур Косінський.

Індустріальний парк будуватимуть на площі 50 гектарів. Розроблену концепцію погодили в Міністерстві економіки. Після реєстрації та обрання керуючої компанії залучатимуть учасників парку — українських та іноземних інвесторів.

«На наступний рік програмою-мінімум буде проєктування і будівництво мереж. Після цього вже, звичайно, саме будівництво заводів, цехів, фабрик, самого парку. Найраніші терміни запуску виробництва — 2026 рік», — сказав посадовець.

Артур Косінський розповідає: держава мотивує бізнес створювати такі індустріальні парки звільненням від деяких податків. А от податки від діяльності розташовані у нас підприємства платитимуть в місцевий бюджет.

З його слів, на будівництво залучать приблизно 350 працівників, а для роботи всього індустріального парку знадобиться десь пів тисячі робітників.