З ринку вже пішло багато продавців «чорного» зерна — Висоцький

В Україні вжили багато заходів для розв'язання проблеми «чорного» зерна. В результаті з ринку пішло багато компаній, що займалися обігом такої продукції, а аграрії мають змогу скористатися пільговими фінансовими можливостями завдяки легальним продажам.

Про це розповів перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Тарас Висоцький на зустрічі з фермерами в п'ятницю, пише ІА «Інтерфакс-Україна».

«Ми отримуємо багато звернень від аграріїв щодо «чорного» зерна та мотивування продажу. Думаю, вже всі відчули, що дуже багато робиться, щоб цього не було. Багато вже пішло, на щастя, таких продавців із ринку», — сказав Тарас Висоцький.

В Міністерстві аграрної політики сподіваються, що звернень від фермерів, яким нікому легально продати врожай, буде менше завдяки запуску верифікованих агроекспортерів. Заступник міністра зазначив, що боротьба з обігом «чорного» зерна — один із заходів повернення ринку в легальну площину. Це також допоможе аграріям продавати врожай офіційно і за кращу ціну, та брати участь у державній програмі кредитування, під яку в держбюджеті-2024 закладено 18 млрд грн.