УДП відкрило навігацію на Середньому Дунаї

В басейні Верхнього Дунаю завдяки опадам рівень води поступово піднявся на верхній, а потім і середній ділянці річки. Наразі рівні води на всьому Дунаї робочі, флот вантажиться на повну осадку 2,50-2,70 метра. 
 
Про це повідомляє пресслужба УДП.
 
Завдяки сприятливим умовам УДП збільшує кількість караванів на Середньому Дунаї. У вересні компанія розпочала пілотний проєкт — наші баржеві каравани доставляють з України до Сербії руду, на зворотньому шляху завантажують зерно та прямують з ним до Констанци.
 
Рейс тривалий, складний. Проте це можливість працювати за довгостроковими контрактами і максимально завантажити роботою флот. Перші каравани УДП з зерном вже спускаються до Констанци.
«Одеські порти знову відкриті, і це частково розвантажило дунайські порти. Тому ми, як і планували, збільшуємо кількість флоту на Середньому Дунаї. УДП вперше експортує як українське зерно, так і зерно з країн ЄС. В роботі увесь наш флот. Після модернізації збільшує оберти наш логістичний комплекс з перевалки зернових. Наша стратегія сталого розвитку, яка передбачає диверсифікацію логістичних потоків, створення комплексних логістичних ланцюгів, довгострокові прямі контракти, повністю себе виправдала»,— зазначає заступник генерального директора УДП Владислав Бєлах.
Нагадаємо, що навігацію було закрито 10 жовтня у зв'язку з падінням рівня води в Дунаї.
 
Каравани УДП були змушені вантажитися на меншу осадку, що позначилося на обсягах перевезеннь. У порівнянні з роботою у звичайних умовах, завантаження руди склало 1100 тонн на баржу замість 1500-1600 тонн.
 
Баржі із зерновими вантажилися на осадку не більше ніж 2,10 метра замість звичних 2,30-2,50 метра.