Рейдова перевалка українського зерна в Констанці не дратуватиме сусідів і пришвидшить оборотність барж — експерти

Україна починає інтенсифікувати експорт зерна через порт румунської Констанци — в ньому буде створено 5 якірних стоянок для рейдової перевалки українського зерна. Перевантаження барж з українським збіжжям поза межами порту дозволить не дратувати східноєвропейських аграріїв, які мають експортувати своє збіжжя.

Про це в коментарі виданню Delo.ua сказала експерт аграрного ринку Марія Колесник.

За її словами, в самому порту Констанци банально немає місця для зерна з України, він не розрахований на логістичні обсяги, звичні для українського бізнесу. Тому перевантаження на рейді може захистити український агробізнес від претензій з боку східноєвропейських фермерів, котрі отримають впевненість в тому, що зможуть вчасно вивезти свій врожай.

Окрім цього, перевантаження зерна на рейді пришвидшення оборотності барж, додає директор з логістики «НІБУЛОНу» Сергій Калкутін.  

Велику кількість барж можна вивільнити, вивантажуючи зерно з них напряму в морські судна, без заходу до причалу. Зараз вони простоюють в чергах і слугують зерносховищами на воді, зазначає Сергій Калкутін.

Завдяки пришвидшенню оборотності скоротиться середній строк перевезення зерна, разом з витратами експортерів.  

Президент «Української зернової асоціації» (УЗА) Микола Горбачьов нагадує, що до агресії РФ фрахт баржі по Дунаю коштував в 4-5 разів дешевше, ніж сьогодні, і цілком реально повернутись до довоєнних показників, якщо використовувати судна ефективно. 

Ціна фрахту баржі напряму залежить від кількості рейсів, наприклад, якщо за місяць вона робить один рейс з Ізмаїлу до Констанци, її фрахт коштуватиме $45/тонна, якщо два рейси — в два рази дешевше, при цьому технічно судно здатне робити по пять рейсів на місяць. Тому завдяки скороченню простоїв транспорту цілком реально збільшити оборотність барж впятеро, тим сами зменшивши і ціни фрахту.