В одеських портах активізувався попит на ячмінь

Україна станом на 23 жовтня відправила на зовнішні ринки 41 тис. тонн ячменю. Аналітики говорять про пожвавлення експортного попиту на ячмінь, це пов’язано з покращенням роботи одеських портів. Але зазначають, що основний попит фокусується на внутрішньому ринку.

Про це інформує ВАР.

«Експортний попит на ячмінь активізувався. В Одесі фіксується попит на ячмінь з сертифікацією для поставок до Китаю за ціною близько $118-120 за тонну. Такі ціни озвучуються з поставкою до Одеси до 10 листопада. На листопад продано вже 50 тис. тонн ячменю з поставкою до Китаю. Тому можна очікувати подальшого руху зернової через одеські порти. Великого зростання цін не буде, але позначки можуть піднятися на $5 за тонну», — йдеться у повідомленні.

За словами аналітиків, дунайські порти не торгують наразі ячменем. Хоча індикативна ціна становить $125-130 за тонну, але реального руху нема.

Більші ціни фіксуються на західних кордонах (Чоп) — $135-140 за тонну на умовах DAP, але попит по цьому напрямку є невеликим.

Основним попитом зернова користується на внутрішньому ринку, ячмінь закуповують переробні заводи за цінами 4500-4800 грн/т. Аналітики вважають, що у найближчі тижні ціна на ячмінь змінюватися не буде.