На кордонах з ЄС утворилися багатотисячні черги автомобілів

На кількох пунктах пропуску європейського кордону розпочалися і тривают ремнтні роботи. Пропускна спроможність пунктів значно зменшилася, через що в чергах на кордонах вантажівки простоюють до 5 днів. Черга на західних прикордонних переходах (ПП) сягає 25 тис. автомобілів і продовжує зростати.

Про це розповів заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач, пише «Інтерфакс-Україна».

«Ремонтні роботи проводяться на ПП «Ягодин-Дорогоуськ» (на польському кордоні). Також повністю перебудовується пункт «Порубне-Сірет» (румунський кордон), де раніше проїжджало понад 300 автомобілів на добу, а зараз близько 200. У результаті черга з умовних трьох днів зросла до п'яти. До того ж на «Ягодині» на польському боці кордону не працюють ваги. Цей пункт пропуску раніше пропускав 680 автомобілів на добу, зараз — близько 400», — проінформував посадовець.

Крім того, з 6 жовтня через обстріли росіян не працює ПП «Орлівка-Ісакча».

«Близько 1,5 тис. транспортних засобів звідти було направлено на інші пункти пропуску, що також сприяло збільшенню черг. Багато хто поїхав на ПП «Старокозаче-Тудора» (Молдова) або інші ПП», — йдеться у повідомленні.

Сергій Деркач висловив сподівання, що вже в грудні черги підуть на спад.

«Ви побачите, що після 24 грудня, через свята, у нас взагалі не буде вантажних автомобілів на кордоні. Наведу приклад: у серпні, коли черг не було взагалі, пункт пропуску «Нижанковичі-Мальховіце» з Польщею, через який ідуть порожні фури, працював із паузами. Тобто, у нас були періоди, коли там кілька годин взагалі жодного автомобіля не було. А зараз там тисячі автомобілів», — сказав заступник міністра.

Нагадаємо, нардеп розповів, що Україна у 3-4 рази зменшила обсяги перевезень аграрної продукції транзитом через території сусідніх країн — членів Європейського Союзу.