В порту Варна побудували новий зерновий термінал

В болгарському порту Варна почав працювати новий потужний зерновий термінал
В болгарському порту Варна почав працювати новий потужний зерновий термінал
Джерело фото: Bourgas

Нещодавно в порту Варна ввели в експлуатацію новий зерновий термінал. В будівництво перевантажувального портового комплексу інвестували 25 млн євро, проект був реалізований на портовому терміналі Варна-Захід.

Про це інформує УкрАгроКонсалт.

Новий зерновий термінал у партнерстві побудували компанії «Порт Варна» ЕАД та «Зерновий термінал Варна Захід» АД. Термінал вже відвантажив на судно перші обсяги пшениці.

«06.10.2023 у портовому терміналі Варна-Захід, 8-й причал, за допомогою спеціалізованої установки успішно завершено обробку 180-метрового теплохода «HTK FORTUNE», завантаженого 35 000 тонн болгарської пшениці, що прямує до Алжиру. Експортером зерна є «Кофко Інтернешнл Болгарія», — йдеться у повідомленні.

На сьогодні термінал здатний відвантажувати 450 тонн на годину або близько 10 000 тонн на добу на одну робочу точку.

В подальшому потужність перевантажувального комплекса планують збільшити вдвічі.

«Розширення та введення в експлуатацію нового складного технологічного обладнання планується завершити протягом 12 місяців, що дозволить збільшити темпи навантаження спеціалізованих об’єктів удвічі, при цьому швидкість навантаження судна досягне понад 20 тисяч тонн на добу», — повідомляють в порту.

Загальні можливості терміналу дозволять паралельно спеціалізовано обробляти кілька зерновозів, що забезпечить загальний експорт через причали понад 35 тис. тонн на добу. Потужність зерносховища на сьогодні складає 100 тис. тонн. Після будівництва другої черг термінал зможе обробляти понад 2 млн тонн збіжжя на рік.