На західних переходах скоротилася черга вагонів з зерном

Упродовж жовтня черга вагонів з зерном в напрямку західних прикордонних переходів скоротилася на 650 одиниць. Накопичення зернових вагонів на кордоні 12 жовтня складає 2650 одиниць.

Про це повідомляє Rail.insider.

Як зауважив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов, скоріш за все це пов’язано з тим, що через більш-менш ритмічну роботу тимчасового чорноморського коридору вантажовідправники почали переадресовувати зернові до портів Великої Одеси.

Зазначається, що на 50% зросло накопичення вагонів з олією — з 446 до 668 одиниць, а також шротів — на 98 вагонів, до 444 одиниць.

З передачею вагонів найскладніша ситуація спостерігається на переході Вадул-Сірет—Дорнешти (Румунія). До нього прямують майже 1440 вагонів, із них 526 — із зерном.

Суттєве накопичення вагонів є і по трьох українсько-польських стиках:

  • на перехід Мостиська ІІ—Медика прямують приблизно 2 тис. вагонів, із них майже 1 тис. з контейнерами і 400 — з металами,
  • у напрямку стику Ягодин—Дорогуськ рухаються 1400 вагонів, майже 800 з них — із зерновими вантажами,
  • по переходу Ізов—Грубешув складнощі із накопиченням жмихів і шротів — туди прямує понад 900 вагонів з цим вантажем із загальної черги майже 2 тис. 900 одиниць. Ще туди рухаються понад 300 вагонів з олією.

В УЗ зазначили, що інші прикордонні стики працюють на 20–40% своєї пропускної спроможності.

«Водночас скоротилася черга вагонів у напрямку порту Ізмаїл. Так, наразі туди прямує приблизно 4 тис. 400 вагонів, із них майже 1750 — із зерном. Проте ситуація по станції Рені критична, накопичення становить майже 900 вагонів», — йдеться в повідомленні.