В електронній черзі фіксують аномальну кількість реєстрацій порожніх вантажівок і скасувань

В електронній черзі фіксують аномальну кількість порожніх вантажівок, зареєстрованих в системі, та тих, хто скасовує свою чергу.

Про це повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

Він зазначив, що лише з початку жовтня чергу було скасовано понад 8 тисяч разів, близько 6,5 тисяч — скасували її самостійно.

«Це також питання доброчесності перевізників, які здебільшого хочуть «хакнути» систему та заїхати на пункт пропуску начебто порожнім, і вже там замитнитись. У нас є випадки, коли перевізник ставить 400 вантажівок в чергу за кілька тижнів, але не реєструє жодної завантаженої. Тобто фактично перевізники «забивають» чергу, збільшують таким чином час очікування для тих, хто дійсно планує їхати», — написав Сергій Деркач.

Заступник міністра додав, що наразі в «онлайні» чекають понад 22 тисячі вантажівок.

«Звичайно, ми розуміємо, що чекати 10-12 днів вдома з товаром це абсолютно не про бізнес та нормальну роботу. Вже ініціювали низку зустрічей з відповідними службами для стабільної роботи кордону. Окремо працюємо із перевізниками, які спеціально збільшують чергу. Впродовж тижня плануємо зменшити термін очікування на перетин кордону», — зазначив Сергій Деркач.