На модернізацію залізничної інфраструктури направлять 912 млн гривень

На відновлення критично важливої логістичної інфраструктури спрямують 1,8 мільярда гривень грантових коштів. Частину фінансів направлять на ремонт залізниці та будівництво фітингових платформ. 

Про це повідомили в пресслужбі Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

На відновлення мереж залізничного сполучення Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури отримає 912 млн 204 тис. гривень грантових коштів. На відновлення автошляхів направлять 916 млн 226 тис. гривень.

«Завдяки цьому проєкту ми отримаємо змогу профінансувати закупівлю модульних автодорожніх мостів та матеріалів для термінового ремонту доріг. Також кошти буде спрямовано на виробництво фітингових платформ для збільшення обсягів контейнерних перевезень, а також закупівлю матеріалів та обладнання для ремонту важливих залізничних мостів», — зазначив віце-прем’єр-міністр з відновлення України та Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Для довідки: грантова угода між Україною та Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР) щодо проєкту «Відновлення критично важливої логістичної інфраструктури та мережевого сполучення (RELINC)» була підписана 10 лютого 2023 року Олександром Кубраковим та регіональним директором Світового банку у справах Східної Європи Аруп Банерджі. Загальна вартість проєкту становить майже 600 мільйонів доларів.