Україна та Молдова продовжили транспортний безвіз до кінця 2025 року

Угоду про лібералізацію вантажних перевезень між Молдовою та Україною погодили до кінця 2025 року. 

Про це повідомляє пресслужба Мінінфраструктури.  

Угода передбачає можливість виконувати двосторонні та транзитні перевезення автомобільним транспортом без спеціальних дозволів. 

«Можливість безперешкодно виконувати вантажні перевезення через територію Молдови є одним із інструментів налагодження та нарощення наших експортних можливостей. Окремо також вже працюємо питання верифікації всіх автобусних маршрутів між нашими країнами та спрощення процедури їх відкриття перевізниками. Цінуємо співпрацю з Молдовою для економічного розвитку наших країн»,— наголосив Віце-прем'єр-міністр з відновлення – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Нагадаємо, що попередня Угода про лібералізацію вантажних перевезень була підписана у серпні 2022 року чинністю до кінця цього року та передбачена можливість продовження за згодою сторін.

Нагадаємо, наприкінці серпня Україна погодила «транспортний безвіз» з Норвегією. Йдеться про можливість виконувати вантажні перевезення без дозволів для вантажівок стандарту Євро-5 та вище. Загалом, українські перевізники мають спрощені умови вантожоперевезень до 35 країн Європи.