УЗА започаткувала Міжнародний фонд для розмінування українських земель

Українська зернова асоціація (УЗА) створила Міжнародний благодійний фонд, який допомагатиме аграріям України розміновувати свої поля аби знову сіяти і вирощувати зерно.

Про це повідомила пресслужба УЗА.

В Україні на даний момент близько 6 млн га сільгоспземель зазнали впливу війни — вони заміновані, забруднені, окуповані чи на них ведуться бойові дії.

Експерти вважають, що на розмінування цієї території потрібно десяток років і близько $9-12 млрд.

«Українські аграрії, які й так зазнали великих втрат від війни, а потім і від блокади українських портів, не змозі в більшості випадків своїми силами розмінувати власні поля. Ми всі разом можемо зробити свій власний внесок для відновлення зернової галузі України», — вважають в УЗА.

Зібрані Благодійним фондом УЗА кошти будуть спрямовуватися виключно організаціям, які навчають саперній справі, безпосередньо проводять розмінування або ж спеціалізованим фондам, які фінансують проекти з розмінування в Україні. Ні на які інші ціли кошти використовуваться не будуть.

Нагадаємо, УЗА знову підвищила прогноз цьогорічного врожаю зерна в Україні на 3,7 млн тонн через сприятливі погодні умови.