Українське зерно почали експортувати через хорватьські порти

Україна розпочала експорт зерна через порти Хорватії. Хоча наразі цей експортний напрямок є нішевим, наша країна готова його розвивати.

Про це повідомила перший віцепрем’єр-міністр України – міністр економіки України Юлія Свириденко під час двосторонньої зустрічі на саміті ініціативи Трьох морів у Бухаресті, повідомила пресслужба Мінекономіки.

«Українське зерно вже пішло на експорт через хорватські порти. Цей торговий шлях хоч і нішевий, але вже користується популярністю. Ми готові його розвивати, розширюючи можливості транспортного коридору. Ми вважаємо, що цей логістичний маршрут буде відігравати важливу роль у двосторонній торгівлі між нашими країнами і після війни», — сказала Юлія Свириденко.

Також на зустрічі обговорювали важливість спільного вирішення питання експортних обмежень для українського експорту та питання розмінування українських територій.

Нагадаємо, у липні Хорватія запропонувала свою залізничну мережу та порти в Адріатичному морі для транспортування українського зерна альтернативними маршрутами.