Реєстрацію бізнесу з переробки та зберігання зерна планують спростити

В Україні планують цифровізувати реєстрацію бізнесу з переробки та зберігання зерна. Таку рекомендацію видано на засіданні Міжвідомчої робочої групи (МРГ) з дерегуляції.

Про це інформує пресслужба Мінекономіки України.

Крім того, цифровізувати рекомендовано ще низку процедур, серед яких і сертифікація фітосанітарної експертизи, тобто сертифікат можуть видавати треті особи (наприклад, авторизовані лабораторії чи ветеринарні лікарі), а ДПСС здійснюватиме контроль вже за ними.

Для фітосанітарного або ветеринарного огляду на митниці (для імпорту) — розглядається застосування системи ризиків. Тобто якщо раніше у підприємця не виявляли порушень, його перевірятимуть рідше.

Також рекомендовано цифровізувати отримання експлуатаційного дозволу (виробництво та зберігання харчових продуктів), процедура має складатись з двох етапів: онлайн-перевірка та інспектування.

Нагадаємо, в 2022 році Уряд прийняв постанову «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 1 квітня 2022 р. № 398, яка має на меті створити максимально безпечні умови при здійсненні фітосанітарних заходів і процедур в умовах воєнного стану.