Власник агрохолдингу в Запорізькій області постачав зерно в рф — СБУ

Працівники СБУ зібрали доказову базу про незаконне постачання зерна на територію рф. Власник одного із провідних агрохолдингів Запорізької області організував поставки зерна, які вирощують компанії фігуранта на тимчасово окупованій території регіону, до росії.

Про це повідомили в СБУ.

Зазначається, що після захоплення Бердянська бізнесмен-колаборант переїхав у Київ та налагодив дистанційне керування власними компаніями на тимчасово окупованій частині України.

«Для «безперешкодного» ведення бізнесу на тимчасово окупованій території фігуранти «перереєстрували» його за російським законодавством і погодились сплачувати «податки» до бюджету рф. За наявними даними, зібрані урожаї агропродукції, насамперед пшениці, вони «експортували» до країни-агресора через Бердянський порт», — йдеться в повідомленні.

Під час обшуків за місцем проживання та в офісі власника агрохолдингу у Києві виявлено готівку, а також документи, печатки та комп’ютерну техніку із доказами злочинних дій. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру його спільнику, який перебуває на тимчасово окупованій частині України. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.