Міжнародна спільнота має розблокувати морський торговельний шлях до Одеси — Польський Інститут Міжнародних Справ

Міжнародна спільнота має спробувати повністю розблокувати та убезпечити морський торговельний шлях, що веде до Одеси та прилеглих українських портів на північному узбережжі Чорного моря. Для цього країни, що підтримують Україну, а також зацікавлені у відновленні або продовженні торгівлі з нею, можуть звернутися до низки політичних, правових, економічних і військових інструментів.

Про це пише Польський Інститут Міжнародних Справ (PISM).

Інститут зазначає, що необхідною передумовою є допомога Україні у створенні ефективної, багаторівневої та інтегрованої системи протиракетної і протиповітряної оборони навколо чорноморських і дунайських портів для захисту їхньої інфраструктури від повітряних ударів з боку Росії. Це вимагає передачі додаткових радіолокаційних систем, систем протиракетної і протиповітряної оборони та мобільних засобів боротьби з безпілотниками.

Окрім поточної допомоги, розвідки та інформування про ситуацію в регіоні, партнерам України варто зосередитися на довгостроковому відновленні спроможностей самооборони та захисту морських шляхів сполучення.

Важливими також є засоби протидії морським мінам, підводним човнам та безпілотникам різних класів, а також гелікоптери для сил спеціальних операцій та берегової охорони. 

Не менш важливими і доповнюючими до них є системи берегової оборони з більшою дальністю дії і багатоцільові реактивні винищувачі, включаючи пакети озброєнь проти надводних і підводних кораблів.

«Міжнародна спільнота має здійснювати дипломатичний тиск на Росію з метою утримання від нападів на торговельні судна, що прямують до українських портів або з них, наголошуючи, що згідно з міжнародним правом, об'єктом збройного нападу може бути лише військовий об'єкт. У випадку з торговими суднами, які намагаються прорвати морську блокаду, незалежно від їхнього прапора, будь-якому нападу має передувати реальна спроба затримання»,— пише PISM.

Варто також розглянути та ініціювати дискусію між зацікавленими країнами та партнерами України щодо створення міжнародної «коаліції готових» для захисту торговельних суден, що прямують до українських чорноморських портів або з них. У цьому обговоренні доцільним був би поступовий підхід до будь-якої операції, починаючи від зміни прапорів суден і закінчуючи коаліційним патрулюванням та супроводом у Чорному морі.

Крім того, вкрай важливо розробити міжнародний механізм страхування комерційних суден, що прямують до українських чорноморських і дунайських портів або з них, оскільки приватні страховики, ймовірно, й надалі будуть неохоче пропонувати відповідні поліси з огляду на російські погрози нападів на судна. 

«У разі російських нападів на торговельні судна, що прямують до українських портів або з них, або продовження ракетних обстрілів української портової інфраструктури, ЄС і США повинні розглянути можливість поширення заборони на використання європейських портів на всі судна, що прямують до або з Росії, незалежно від їхнього прапора. Крім того, фінансові санкції проти росії можуть бути розширені шляхом виключення більшої кількості російських банків з міжнародної платіжної системи SWIFT і заборони західним операторам здійснювати операції з ними»,- пропонують у PISM.